Bloggen | Superfoods in Bosnië

In de Bosnische hoofdstad weten ze dat dingen in korte tijd erg kunnen veranderen: de puinhoop van de eerste wereldoorlog maakte plaats voor de grandeur van de Olympische Spelen in 1984. Maar die glorie werd weer snel overstemd door het drama van de burgeroorlog van 1992 tot 1995. De Bosniërs weten dan ook van elke moment te genieten: bij de minste zon staan de terrasjes uitgestald rond de Sebilj op het Duivenpleintje, en in elk gesprek is er plaats voor een grapje.

labeeckx-bloggen-redactie-jeneverbes

Naast de traditionele Bosnische keuken die voornamelijk rond gehakt, ajuinen en deeg draait – oorlogseten – kregen we ook heel wat superfoods voorgeschoteld. In de straten van Sarajevo dronken we vers geperst granaatappelsap, en elke buurtwinkel puilde uit van de veenbessen, en in onze laatste B&B leerde we het drankje ‘Smerka’ kennen, op basis van vers geplukte jeneverbessen. Genieten!

“Sehr gesund” zei onze gastvrouw die ooit naar Duitsland gevlucht was maar nu terug van het Bosnische leven genoot. Tot hiertoe had ik jeneverbessen enkel gekocht om aan gin tonic een extra smaak toe te voegen. Waarom die bittere en kruidige besjes zo heilzaam zijn, dat wilde ik wel eens wetenLees de volledige post op de blog van Superfoods.be.

Dit is een verhaal voor anderen. Alle publicaties op deze website mogen niet door derden gebruikt worden zonder toestemming. Neem contact.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s