Geluid | Learn & Make

Gelijkgezinden treffen en leren van elkaar. Dat is mijn motivatie om af en toe eens de veilige haven van mijn bureautje te verlaten. Onlangs schreef ik me daarom in voor Learn & Make van OpenVRT. Deze sessie focuste op geluid.

Leren coden op muziek 

In de voormiddag kwam ik onverwacht in contact met mijn nerdie kantje, toen Sam Aaron zijn Sonic Pi kwam voorstellen. Wat dat in hemelsnaam is? Dat vroeg ik me ook af. Maar aan het einde van de voormiddag zat ik gniffelend, én overtuigd, deuntjes te coden. Mooie filosofie ook van Sam en zijn collega’s: muziek als hefboom om kinderen vanaf 10 jaar code te leren schrijven en interpreteren. Een nieuwe wereldtaal die we allemaal zouden moeten leren.

Here’s why you should too:

Podcastklas 

In de namiddag nam Wederick De Backer van de podcast Plantrekkers ons onder de arm. Vanaf toen was het gewoon kei hard genieten. Ik ontdekte er enkele nieuwe tips, een leuke oefenformat (maak op basis van een reactie op een hln.be-artikel een mocumentary audiostukje van slechts 1 minuut – ready set go!) en leuke mensen.

labeeckx-open-vrt-learn-and-make-geluid-wederick-de-backer-plantrekkers

Gelijkgezinden

Wie ik leerde kennen? Collega-autodidact en authentieke medemens Kobe en zijn podcast Kobe Van Reppelen’s Kapitein Kobe Show (waar ga ik de tijd halen die allemaal te beluisteren?), toffe dame met prachtige radiostem Marthe (wiens onvindbare podcast ik graag eens wil horen…) , creative coder en smart woman Paolo (achternaam Verhaert, knoop die naam in je oren!), luisterverhaalbelofte Mona (ga ajb verder met Miss Madelief en Madame Violette – ik ben fan), girl geek Lara en hipsterblogger Maurane (en wacht tot je haar mac cover ziet) en natuurlijk ook Camille die de OpenVRT community runt. Dikke merci!

Dit is een eigen verhaal. Ik maak ook verhalen voor anderen. Alle publicaties op deze website mogen niet door derden gebruikt worden zonder toestemming. Neem contact.

Advertenties