Kinderboek | Wiebelbenen

“Sesam, open u.” Een uitspraak die ik in mijn kindertijd leerde, door het verhaal van Ali Baba en de 40 rovers.

Toen Studio Sesam me vertelde dat ik met 13 andere auteurs tussen 224 kandidaten geselecteerd ben om aan een kinderboek te werken, sprong de Ali Baba in mij een gat in de lucht. Plots opende een deur waarvoor ik al vaker had staan dromen.

De jury smaakte mijn verhaal ‘De wiebelbenen‘, waarin kleine Salim op zoek gaat naar de rode wiebelbenen die elke woensdagmiddag uit één van de terrassen van de Kielse blokken hangen te bengelen. Een ontmoeting tussen kwetsbaarheid en vertrouwen. De inspiratie daarvoor putte ik uit mijn stagetijd bij het bewonderenswaardige Ontmoetingscentrum Nova en Een paar apart in 2006.

la-beeckx-studio-sesam-kinderboek-bende

Deze nieuwe lading schrijvers en illustratoren start eind oktober 2016 aan sociaalsensitieve verhalen in samenwerking met kinderen. In het najaar van 2017 zullen we ze ook kunnen voorlezen. Want voorlezen is en blijft het leukste kwartiertje van de dag. Tot op de 81ste Boekenbeurs?

Dit is een eigen verhaal. Ik maak ook verhalen voor anderen. Alle publicaties op deze website mogen niet door derden gebruikt worden zonder toestemming. Neem contact.

Advertenties