Reportage | Onder de blote hemel

De imker – 

De natuur is baas: zonder mooi weer, bloemen en blije bijen haal je het niet.

Na meer dan 30 jaar imkerij moet Frans Declerq (65) vaststellen dat hij er nóg niet alles van kent. Hij is wat we noemen ‘een rot in het vak’ en legt er zijn hele ziel in, maar de bijenwereld is en blijft ondoorgrondelijk. Lees meer over Frans.

De boswachter – 

Elk seizoen heeft hier zijn eigen wonderen in petto.

In het kleurrijke decor van het Helleketelbos in Watou treffen we trotse boswachter Pierre Hubau (60). Al snel blijkt Pierre de West-Vlaamse reïncarnatie van Joseph de Ferraris, de bekende topograaf uit de 17de eeuw. Pierre kent de bossen van het Heuvelland dan ook als zijn broekzak. Lees meer over Pierre.

De garnaalvisser – 

Mensen beseffen niet meer wat paardenkracht is. Jammer toch?

Wie de vrolijke Dominique Vandendriessche (27) uit Oostduinkerke ontmoet, zou denken dat onze Noordzee een of ander geluksserum bevat. In het gezelschap van de zee en zijn paarden voelt Dominique zich al  12 jaar de luckiest man alive, en hij vertelt dan ook met fonkelende oogjes over zijn leven als garnaalvisser. Lees meer over Dominique.

Foto’s: Steven Richardson

Dit is een verhaal voor anderen. Alle publicaties op deze website mogen niet door derden gebruikt worden zonder toestemming. Neem contact.

Advertenties